Thriller – en grym film

1973 så kom Bo Arne Vibenius exploitation klassiker Thriller En grym film. Där spelar utvikningsmodellen Christina Lindberg Madeleine/Frigga, en tjej som blir utnyttjad av en hal och ond Heinz Hopf i rollen som Tony. Han gör henne beroende på droger och tvingar henne sälja sex för betala sitt beroende. Filmen är både elak, smutsig och härligt rå.

Denna artikeln är från Fib Aktuellt nr 13 1973 och det är intressant och se hur den då 29åriga regissören Vibenius trodde att filmen skulle släppas utan klipp. Så blev inte fallet då filmen fick klippas ner flera gånger.
1974-04-04: Original versionen 1:48 lång. Förbjuden
1974-05-06: Nerkortad version på 1:29:21. Förbjuden
1974-05-10: Ännu mer nerkortad, 1:25:53 15 år gräns efter 4 klipp

Två år senare så chocka Bo Arne Vibenius världen med den legendariska och totalt galna filmen Breaking point. Båda den och Thriller är bland det bästa och mest bisarra som spelats in i Sverige och båda är väl värda att söka upp och se.

Ett svar till “Thriller – en grym film”

  1. […] har tidigare publicerat en artikel från Thriller – en grym film som jag kan rekommendera att man ska läsa. Artikeln här är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: