De nya ungdomsgängen (1983): Punkare

I nr 48 1983 så publicerades den tredje delen av Stopp fib aktuellts artikelserie om de nya ungdomsgängen i Stockholm. Denna gången handlar det om punkarna. Fast, flera av dem ser mer ut som sleazerockare (och de säger att de lyssnar på Mötley Crue) än rena punkare.
Oavsett så går det inte att misslyckas med en artikel som har uttalanden som:
”Vi skiter fullständigt i politik, säger Josen. Vår livsfilosofi är enkel. Vi vill leva och ha så roligt som möjligt! Det betyder en rejäl fylla varje helg.”
Josen är helt klart en beundransvärd kille som bör vara runt 46 år idag. Jag räknar iskallt med att han än idag skiter i politiken och super sig redlös varje helg. Punks never die.
punk1punk2Del ett om modsen.
Del två om skinheads.

3 svar till “De nya ungdomsgängen (1983): Punkare”

  1. […] om Stockholms nya ungdomsgäng 1983. Vi har fått sett bilder och läst om mods, skinheads, punkare och rasta. I nr 51/52 så avslutar Per-Olof Sännås med en artikel om hårdrockarna och […]

  2. […] har i två tidigare blogginlägg tagit upp de första punkarna i Sverige och punkarna som några av de nya ungdomsgängen. Här har vi en härlig artikel från Se nr 32 1977 om Sex pistols miniturné i Sverige. Moralismen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: