Lemberg och Guillou köper illegal kpist 1967

Strax efter det fruktansvärda trippelmordet i handens centrum 1967 (jag lär återkomma till det brottet i framtiden), där två polismän och en vakt blev brutalt mördade, så testade den journalistiska duon Lemberg och Guillou hur svårt eller lätt det var att få tag på en kpist. I deras artikel, publicerad i den feministiskt initiativ stämplade kulturtidningen Fib aktuellt nr 4 1967, så får man läsa om deras 4 dygn i Stockholms undre värld och hur lätt det var att få tag på kpistar och andra vapen.

Guillou erkände senare att delar av reportaget var fejk. Med tanke på hur ofta Guillou verkar hitta på och ljuga i sina reportage så kan man fråga sig om man någonsin kan lita på Guillou?

Så öppna en kall Trocadero, släng upp fötterna på plysch pallen och läs om Lemberg och Guillou’s fejkäventyr.

janvapen1janvapen2

4 svar till “Lemberg och Guillou köper illegal kpist 1967”

  1. havre@flarnstad Says:

    Hur ofta ljuga och överdrivs det i ett Guillou reportage ? Antingen oftare än motsatsen det är ett under hur lätt journalist skrået verkar se på det här med sanningen , bara ingen kommer på det får man hitta på lite som man vill.

    P.s bra sida hoppas du fortsätter uppdatera med fler roliga tidningsklipp

  2. Sejour Says:

    att delar av reportaget var fake erkännde Gullou redan i sin första bok ”Det Stora Avslöjandet” – för övrigt en toppenbok!

    • Jag har förstått det men inte läst den boken bara AB artikeln. Men det är ändå en kul och historisk artikel som är värd att läsas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: