Moralpanik: snuff-filmer!

Kära 80-talet. Det var årtiondet där flera moralpaniken bröt ut. Förutom det klassiska Studio S programmet som använde fejkade intervjuer, religiösa dårar med mera, så fanns det moralpanik över hårdrocken och sen för TV-spelen.

Den mest kittlande paniken är nog kring de så kallade ”snuff-filmerna”, det vill säga filmer där folk mördas på riktigt för filmens handling.  Många filmer ha påstått haft verkliga mord, från New york ripper, Guinea pig, till Cannibal Holocaust som artikeln i Stopp Fib aktuellt nr 43 1983 handlar om.
Självfallet var alla dessa påståenden helt galna och tagna från luften, vilket man bör komma ihåg till nästa moralpanik som drabbar oss.
Bild
Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: