Nordens största videopirat

När videon gjorde sitt intåg i videopirat1början
av 80-talet så skapades en stor svart marknad för hala lirare med en flexibel moral.  De kunde tjäna stora pengar på att piratkopiera filmer och sälja dessa dyrt till ”Svensson”. När man idag tittar tillbaka så blir man videopirat2nästan chockerad över hur mycket folk (vi) var beredd att betala för nya filmer som ännu inte fanns på svenska marknaden.
I Stopp fib aktuellt nr 42 1983 så gör man en intervju med en av dessa pirater som artikeln påstår är nordens största piratkopierare. Hur mycket av det som stämmer kan man fråga sig, men helt klart är detta ett klockrent tidsdokument från en svunnen tid.

Ett svar till “Nordens största videopirat”

  1. […] Det var då videopirater frodades. Jag har i två tidigare postningar tagit upp detta fenomen ( Nordens största videopirat och Videopiraternas fiende nr 1 ), läs gärna de. Detta inlägg kommer från Lektyrs ”allt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: