Legenden Mats Helge Olsson

Det var någon gång i mitten eller slutet av 80-talet. Morsan jobbade på en mack som hade filmer till uthyrning. För att kunna rekommendera filmer så fick hon låna hem dem gratis och kolla på, vilket hennes finniga lilla son utnyttjade till max.
Vädret var skit ut, med massa snö och slask. Så jag gick till macken och skulle se om det kommit någon ny film. Det hade det, Ninja mission. Jag var tokig i ninjafilm så tog jag med den hem direkt. Vad som vänta mig visste jag inte då men efteråt så var jag helt slut. Vilken film! Jag såg om den en gång till innan jag lämna tillbaka den.

Det var mitt första möte med en Mats Helge Olsson film men verkligen inte den sista. Fortfarande så håller Ninja mission en varm plats i mitt hjärta och jag rekommenderar verkligen alla att se den som inte sett denna svenska ninjafilm.

Mats Helge succé med Ninja mission utomlands gav inte mycket i reaktioner i den vardagliga skräppressen. Det krävdes att kulturblaskan Veckans stopp tog upp hans framgångar i nr 6 1986 för att gemene man (i alla fall de som gilla naket och seriös journalistik) skulle få upp ögonen för denna briljanta regissör.

mats1mats2
Först nu, 27 år efter denna artikel så skall denna legend få lite upprättelse. 13:e september kommer SVT sända dokumentären: ”Regissören som försvann – historien om The Ninja Mission”. Ska bli mycket intressant

6 svar till “Legenden Mats Helge Olsson”

  1. Fasiken vad jag ser fram emot detta, pepp! Kommer ett avsnitt om C. Lindberg senare i höst/vinter också är jag tämligen säker på… 🙂

  2. […] Hos mr herrtidning kommer det bli en nästan andlig upplevelse. Jag har tidigare gjort ett blogginlägg om Mats Helge som var efter succén med Ninja mission. Men om man pratar med riktiga Mats Helge […]

  3. Fantastiskt.
    Det är sådana som Mats Helge Olsson som Sverige behöver, drömmare som tror på sig själva. Idag dröms det inte längre i Sverige.https://herrtidning.wordpress.com/2013/08/23/legenden-mats-helge-olsson/#comment-form-load-service:Facebook

  4. […] var mycket i suset i början av 80-talet. Jag har i två tidigare inlägg postat artiklar om legenden Mats-helge Olsson och om filmen som bara visades tre gånger. Oavsett vad man tycker om hans filmer (alla smarta […]

  5. Ole Thronborg Says:

    Så imponerande. Mats Helge visar ett det går om man bara är envis mot alla odds. Det här skulle fler behöva läsa och lära sig av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: