Domgård: Kyrkbränning i Jönköping

90-talet. Sverige genomgick en ekonomisk kris i början av decenniet med en stor arbetslöshet som följd. I Norge kom andra vågen av black metal där både musiken och uttrycken blev mer extrema än tidigare. Bland annat så brändes en satans massa kyrkor ner till grunden av finniga, svarthåriga pandasminkade killar med bullet belts och ”tuffa” smeknamn.

Svenska black metal nördar ville inte vara sämre. Kring bibelbältet i Jönköping så började några medlemmar från gruppen Domgård leka med tändstickor kring kyrkor och pyssla med gravstensvältning. Självklart så åkte de fast till slut och hamna i fängelse.
Där blev de intervjuad av tidningen Slitz nr 11 2000, vilket bloggposten baseras på. Normalt sett så är det bara artiklar från 60-80-talet från de klassiska herrtidningarna eller kriminaltidningarna som jag postar. Men gör ett undantag för denna intressanta artikel.

Artikeln
domgard1domgard2domgard3domgard4

Ett svar till “Domgård: Kyrkbränning i Jönköping”

  1. Baselius Says:

    Illbrand hängde sig 2007. Sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: