Mats-Helge Olsson – Svensk mästare på dyra klipp

Mats-Helge Olsson, denna svensk films enfant terrible, var mycket i suset i början av 80-talet. Jag har i två tidigare inlägg postat artiklar om legenden Mats-helge Olsson och om filmen som bara visades tre gånger. Oavsett vad man tycker om hans filmer (alla smarta gillar dem, och hör sen!) så kan man inte förneka att Sverige skulle vara ett mycket tråkigare land utan personligheter som Mats-Helge.

I den bildande och djuplodande tidskriften Lektyr så kunde man läsa i nr 6 i herrens år 1981 om Mats-helges eskapader.
Jag tycker beskrivningen om hur Bernard blev uppraggad att bli klippare är fantastiskt kul och visar antagligen hur Mats-Helge jobbade. Blanda upp en rejäl grogg, spisa ett härligt vax på stereon och sätt er i finfåtöljen för att åtnjuta lite finkultur med ännu en Mats-Helge artikel.

mats-lektyr1mats-lektyr2Eftersom det är fredag så bjuder jag på något lite extra. Tidskriften Lektyr hade vid denna tiden (1981) en ”skvaller-hörna” där allt möjligt kom fram. I nr 16-17 1981 så var det en kort notis att Pontus Platin inte fått betalt när han medverkar i filmen Sverige åt svenskarna.

rsz_lektyrnr16-171981

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: