Taggtrådmordet 1963: Rutger Johansson

Ett stycke ”klassisk” mord där offret var en 45 årig Magda Johansson från Gunnilse. Man fann henne in inlindad i taggtråd vid ett vattendrag och hennes man Rutger Johansson dömdes för mordet. Fallet tas upp Nordisk kriminalkrönika 1994 och det finns en del information i flashbacktråden om mordet.

Efter Rutger avtjänat sitt straff så blev han intervjuad i Fib aktuellt nr  7 1973 av Bo Ahlqvist, där han hävdar att han är oskyldig och ska bli rentvådd. Vad jag vet så blev han aldrig det utan dog 13 år senare, 1986, utan att blivit rentvådd.
taggtrad1taggtrad2taggtrad3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: