Olösta försvinnande: Dahlsjö-fallet, Sven Nilsson-fallet 1965 och Kvinnan vid spisen 1948

Det är fredagskväll och här är vädret riktigt trevligt. Vad passar då inte bättre än ännu en källarluktande artikel från Mr herrtidnings samling? Denna artikeln publicerades i Fib aktuellt nr 42 1966 och där tar den legendariska journalisten Arne Lemberg upp fyra fall av mystiska försvinnanden som än idag, ca 50 år senare, är olösta. Första fallet handlar om Dahlsjö-fallet, där tre unga killar, Kjell-Åke Johansson, Jan-Olof Dahlsjö och Gay Roger Karlsson försvann från Göteborg den 29:e Juli 1965. Det finns en massiv tråd om fallet på flashback och det finns även en hel del info på metapedia.

Nästa fall som tas upp är försvinnandet av läraren Sven Nilsson. Han var på besök i Landskrona där han stort sett gick upp i rök! Även här finns det lite mer info på flashback. Kortfattat tas fallet med Astrid Michon-Zeller som försvann spårlöst efter en promenad den 27:e juni 1960. En tråd på flashback finns om fallet.
Slutligen så tar Arne upp fallet med 48-åriga Elin Lindgren som bodde i en stuga utanför Karlskoga. Hon försvann spårlöst 20:e juli 1948 och fallet kom att kallas för ”kvinnan vid spisen”. Även det här fallet har en tråd på flashback.

Mycket njutning i fredagssolen.

3försvunna13försvunna23försvunna3

3 svar till “Olösta försvinnande: Dahlsjö-fallet, Sven Nilsson-fallet 1965 och Kvinnan vid spisen 1948”

  1. Mycket intressant dessa fyra försvinnanden som skedde 1948, 1960 samt de som skedde 1965. Vid ett tillfälle försvann en person och vid ett annat hela tre personer. Alla är ännu idag ouppklarade.

    Vad hände med dessa? Kan någon av de tre unga männen som försvann i Göteborg sommaren 1965 ännu vara i livet?

    • Att de skulle vara vid livet nu är nog högst osannolikt, vad jag vet så är alla dessa fyra fallen fortfarande olösta.

  2. […] Det finns olika teorier vad som hänt med gossarna. Fallet diskuteras i en stor tråd på flashback och det finns en sida på metapedia om försvinnandet. Fallet är inte helt olikt Dahlsjö-fallet från 1965 där 3 unga killar försvann spårlöst. Jag har tidigare tagit upp det fallet i ett inlägg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: