Trieris-fallet 1979

Trieris-fallet är ett klassiskt mordfall från 1979. Tore Montheli var en 55-årig ägare till en båtfirma som fick ett samtal från en person som ville köpa en exklusiv båt. Vad Tore inte visste om var att personen som ringde var en man som rymt under en permission från Malmö fängelse. Gärningsmannen lura ut Tore med båten för att testa den och sen slängde han Tore i vattnet och köra båten fram och tillbaka över han tills han dog. I boken ”Polisen griper in, del 4, 1980″ namnger de gärningsmannen ”Janne Sjö”, vilket kan vara ett fingerat namn.

Fallet är med i nordisk kriminalkrönika årgång 1981 där det beskrivs utförligt. Men även journalisten Bo Ahlqvist tog upp fallet i Veckans stopp nr 17 1986, vilket ger ännu en bit information om detta klassiska fall.

trieris1trieris2

Ett svar till “Trieris-fallet 1979”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: