Jan Guillou blev 1964 svensk rekryt av misstag

Jan Guillou behöver knappast någon presentation. Något som kanske inte alla vet är att Jan skrev en del artiklar i kulturtidningar såsom Lektyr och Fib aktuellt. De två artiklarna i detta inlägget är från Fib aktuellt nr 9 och 11 1966 och kan vara bland de första som Jan skrev som journalist. Själva artiklarna, hur Jan mönstra och blev svensk rekryt trots att han var fransk medborgare, är kanske inte det viktigaste som kommit på pränt näst efter bibeln. Men de är värda att dokumentera så andra än skumma herrtidningssamlare kan läsa och ta del av tidiga alster från Jan Guillous penna.

Fib aktuellt nr 9 1966

janrekryt1janrekryt2janrekryt3
Fib aktuellt nr 11 1966

Janrekryt4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: