Seglarna som försvann 1966: Thomas Bjerler och Stephan Svensson

20e Juli 1966, nästan exakt 48 år sedan idag, så seglade Stephan Svensson och hans vän Thomas Bjerler med Stephans båt Lecta från Hittarps brygga utanför Helsingborg till Ålsgårde i Danmark. De köpte bland annat öl och ost som deras föräldrar hade ”beställt” med. Men efter de lämnat hamnen i Ålsgård så har ingen sett dem vid liv, eller döda. Fib aktuellt tar upp fallet i nr 45 samma år med en hel de intressant information och bilder.

Det finns olika teorier vad som hänt med gossarna. Fallet diskuteras i en stor tråd på flashback och det finns en sida på metapedia om försvinnandet. Fallet är inte helt olikt Dahlsjö-fallet från 1965 där 3 unga killar försvann spårlöst. Jag har tidigare tagit upp det fallet i ett inlägg.

forsvunnaseglare1forsvunnaseglare2försvunnaseglare3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: