Mordet på 14-åriga Reijo Daag 1976

Det är kväll den 7:e April 1976 i Viskafors strax utanför Borås. Mamman till 14-åriga Reijo Daag är orolig att hennes son inte kommit hem än. Reijo hade cyklat iväg till sin vän, en 16-årig kille som ringde ett par timmar senare och frågat efter Reijo som han hävda inte kommit fram. Dagen efter, den 8:e April, så anmäldes Reijo försvunnen av föräldrarna och den 9:e April så fann en kvinna som var ute och rasta sin hund Reijos kropp.

Det polisen och rättsläkaren fick se var att Reijos fått över 100 knivstick av sin mördare. Reijos 16-åriga vän togs in på förhör och häktades senare men kom att släppas framöver då det inte blev någon rättegång. Än idag så är fallet olöst, även om mycket tyder på att den 16-åriga vännen är gärningsmannen. Ett par intressant grej om den misstänkta gärningsmannen. Det ryktades att han var homosexuell och att det kan ha funnits en svartsjuka till Reijo som var populär bland tjejerna. Det enorma övervåldet mot Reijo kan tyder på ett brott i affekt. Det andra är att den misstänkta gärningsmannen bytte kön på 80-talet och lever idag i Nacka som en kvinna. Det och lite mer information finns i flashback-tråden.

Självfallet så har kvalitetspressen skrivit artiklar om fallet. Första artikeln är från Fib aktuellt nr 19 1976.

daag1

daag2

9 år senare, så tar samhällsmagasinet Lektyr upp fallet i nr 28 1985.

daag3
daag4

Ett svar till “Mordet på 14-åriga Reijo Daag 1976”

  1. Vem den skyldige är sedan länge klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: