Mordet på Hans Olsson i Flen 1974

På förmiddagen den 23:e Januari 1974 blev 41-åriga socialinspektören Hans Olsson mördad i sitt hem i Öja kvarn precis utanför Flen. Mördaren var en Lars Andersson som vid mordet var endast 14 år gammal. Lars hade en strulig uppväxt och kände Hans enligt artikeln i Lektyr nr 6 1974. Lars och hans nyfunna vän ”Pia” (enligt flashback heter hon Viola) skulle stjäla en stereo hos Hans men det hela slutade med ett fruktansvärt mord.

Förutom artikeln i Lektyr (med fingerade namnet Ulf) så finns det en intressant tråd på flashback som informerar att Lars även mördade en prostituerad kvinna vid klaratunneln i Stockholm Juli 1984, ett brott som han fick livstids fängelse för. Lars ska ha dött av en överdos 1998.

larsflen1larsflen2larsflen3

 

2 svar till “Mordet på Hans Olsson i Flen 1974”

  1. Finns en svensk film som är baserad på något liknande fall… pundig tonårsdesperado som bryter ett militärförråd och löper amok med sin limmis. Minns dock inte vad den heter men den gavs ut av Videorama. Aldrig sett den omnämnd i något sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: