Basketstjärnan John Moody mördar svägerska 1976

Här är ett fall som det finns väldigt lite information om på nätet. Artikeln är från Fib aktuellt nr 5 1980 där reportern Åke Lindberg möter John Moody, en amerikansk basketstjärna som kom till Sverige 1975 för att spela basket. Mötet sker på Hall fängelset, där John sitter för mordet på sin svägerska 1976.

Enligt artikeln så skulle John haft haft ett sexuellt förhållande med sin frus syster och hon hade hotat att avslöja denna affären. Påverkad av amfetamin så slog det slint i huvudet på John, enligt han själv, och han knivmördade kvinnan. Straffet blev 8 års fängelse.

Vad som hände efter detta har jag inte funnit någon information om.

moody1moody2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: