Veckans brott mästaren på icke-PK omslag del 1

Veckans brott var en tidning som kom ut mellan 1973 och 1988. Bakom tidningen stod porrkungen Curth Hson som låg bakom klassiska blaskor som ”piff”, ”paff”, ”raff” mm. Veckans brott fokuserade på kriminalfall men hade även allt mellan himmel och jord som skulle kunna intressera kundkretsen (som antagligen främst var män). Det var vapentester, militärreportage, nakenbilder, travtips, kontaktannonser, serier, etc.

Under 70-talet och tidigt 80-tal så hade Veckans brott nästan alltid ett omslag som var, för många med dagens ögon, icke politiskt korrekt. Det var ofta modellbilder på kvinnor som blir strypta, hotade, bundna etc. Och ofta så fanns det en otrolig text på omslaget.

Tanken att dessa tidningar fanns hos den lokala kiosken för vem som helst att se och köpa känns idag rätt främmande. I dagens samhälle skulle dessa tidningar inte överleva en dag i tidningshyllan.

Jag har scannat in några omslag och det kommer nog fler framöver i framtiden. Tills dess, slå av PK-filtret, ta lite varm O´boy och skratta, njut och förfäras över dessa omslag. Mycket nöje.

VBomslag1

VBomslag2VBomslag3VBomslag4VBomslag5VBomslag6

Ett svar to “Veckans brott mästaren på icke-PK omslag del 1”

  1. […] ut andra publikationer. Från 1971 gav han ut sexserietidningen Belinda och från 1973 gav han ut Veckans brott. Det sistnämnda var en tidning som innehöll kriminalreportage som gavs ut till 1988. Han gav […]

Lämna en kommentar