Mordet på gurun Bisvanath Singh 1981

Den 30:e april 1981 så landade Bisvanath Singh på Arlanda. Singh var en 38-årig indier som de senaste 7 åren bott i Boulder USA och var ledaren för Moksha foundation, som var en utbrytargrupp från Ananda marga. Singh kom till Sverige i tron att han skulle föreläsa men efter blivit upplockad av två män på Arlanda så var det sista gången han sågs i livet. 12:e juli så hittades Singh, naken, bunden, misshandlad och mördad i en svart sopsäck som flutit upp på en strandkant vid sjön Erken strax väster om Norrtälje.

Jörgen Einestad skriver om detta lite bortglömda fallet i Lektyr nr 35 1981. Artikeln tar upp en 25-åring misstänkt som hade hyrt fritidshuset där tortyren och mordet anses ha skett, var häktad i sin frånvaro men han hade rymt landet.
Senare information (svenskamordfall , Flashback ) talar om en 45-åring kumpan som också var misstänkt och häktades men som också hade lämnat landet. Fallet är numera preskriberat och anses vara polisiärt uppklarat. Namnet på 25-åringen finns i flashback-tråden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: