Dubbelmordet i Ystad 1988

Ännu ett dubbelmord som det finns väldigt lite information om på nätet. I Lektyr nr 7 1989 så tar journalisten Bo Ahlqvist upp dubbelmordet på ett lärarpar i Ystad 15:e september 1988. Gärningsmannen var deras egen 21-åriga son, som enligt artikeln verkar fått en total knäpp. Med en rejäl kökskniv och en 50 cm lång järnstång gick han ursinnigt på sina föräldrarna som inte hade någon chans att kunna försvara sig.

Efter dådet skrev gärningsmannen en lapp över de alternativ han ansåg sig ha:
Tre alt. Fly NU, och långt. Åk åt sidan, Lyssna på radio och tag ut pengarna (samt eventuellt: hämta mer prylar). Super Cool! Stanna här hemma i blodstanken. Städa upp? Och invänta vad som ska ske.”. Gärningsmannen dömdes till sluten psykiatrisk vård och verkar leva idag som en fri man.

dubbelmordystad1dubbelmordystad2

Ett svar till “Dubbelmordet i Ystad 1988”

  1. Christian Says:

    Min farmor Köpte huset av Gunnar som gm heter på riktigt, min farmor bor där än idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: