Slalom: Bengt Fjällberg, vinna eller försvinna 1981

Något som jag tycker är intressant är gamla artiklar om framtidslöften. Det är intressant både för vilka drömmar och mål de hade och att vi nu vet hur det gick för dessa drömmar och mål. Men även för att många framtidslöften har ”försvunnit” från det publika medvetandet med tidens tand. Det är något som jag tänkte råda bot på och ska då och då publicera gamla artiklar med framtidslöften från olika sporter. Hoppas det är fler som tycker det är intressant så fortsätter jag med det.

I Lektyr nr 50 1981 så intervjuar journalisten Per Bäckman slalomlöftet Bengt Fjällberg, då 20 år, efter hans debutsäsong 79/80 hur han ser på framtiden. Enligt Wikipedia så infriades Fjällbergs sin målsättning för 1982, att vinna en VM medalj (brons i slalom).

(Tryck på bilderna för en högupplöst version att läsa)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: