Mordet på 14-åriga Lena Söderberg 1975

Påskhelgens vackra väder ger en försmak inför sommaren. Men något som tyvärr verkar hänga ihop med fina sommarkvällar är fruktansvärda våldsbrott. Som till exempel mordet på den 14-åriga Lena Söderberg från den lilla orten Hammar utanför Askersund 1975 som tidningen Se tar upp i nr 34 samma år.
Lena cyklade iväg en eftermiddag, den 9:e augusti för att möta en väninna. De skulle på en kräftskiva och efter kräftskivan skulle de ut och dansa. Men Lena kom aldrig fram. Efter en skallgång så fann man till slut Lenas livlösa kropp.

Ett fruktansvärt brott som det finns dåligt med information om på nätet. P4 har två kortare klipp från 2011 där de bland annat intervjuar Lenas mamma och den kompisen hon skulle till på mordkvällen. I ena klippet så får man reda att gärningsmannen medvetet planerat att våldta henne och hur han mördar henne med en stor sten. Han dömdes till rättspsykiatrisk vård.

LenamordetLenamordet1Lenamordet2Lenamordet3Lenamordet4Lenamordet5

2 svar till “Mordet på 14-åriga Lena Söderberg 1975”

  1. […] har i ett tidigare inlägg tagit upp det fruktansvärda mordet på 14-åriga Lena Söderberg 1975. Har ni inte läst det […]

  2. http://www.31xuewei.com

    Mordet på 14-åriga Lena Söderberg 1975 | Herrtidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: