Cornelis Vreeswijk: De transsexuella kvinnorna talar ut

De flesta känner till historien om när Cornelis raggade upp två kvinnor som visade sig vara transvestiter. Och hur han misshandla och hotade dem med en kniv. Enligt Wikipedia dömdes Cornelis 1975 till en månads fängelse för dådet. Han skrev senare en visa om händelsen; Balladen om hurusom Don Quijote gick på en blåsning.

Det som är desto mindre känt är vilka dessa två kvinnor var. Mr herrtidning, ständigt i eran tjänst, har grävt fram en artikel från den utsökta tidningen Fib aktuellt nr 11 1975. Där får de två kvinnorna, som själva ser sig som transsexuella, komma till tals om måndagskvällen den 17:e januari 1975. Det var den kvällen då Berit och Eva blev uppraggade av Cornelis och här är deras berättelse. Mycket nöje.

cornelismisshandel1cornelismisshandel2

2 svar till “Cornelis Vreeswijk: De transsexuella kvinnorna talar ut”

  1. […] var på fyllan. Till exempel som när han misshandla två transsexuella efter en blöt kväll 1975 (blogginlägg om […]

  2. Tack för att du la upp det här! Jag har velat höra/läsa deras ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: