Kpist mordet på Lennart Schylander 1976

I början av februari 1976 så hände två vansinnesdåd direkt efter varandra. Den 1:a februari så sköt en värnpliktig ihjäl två personer på klubb Gustavus Adolphus i Göteborg. Dagen efter, den 2:a februari, så skedde ett till vansinnesdåd på E4an mellan Södertälje och Stockholm. 9 st bilar blev beskjutna av någon/några med kpist varav en bil där 19-åriga Lennart Schylander körde blev träffad och dog senare i ambulansen på väg till sjukhuset. Det var ren tur att inte fler dog denna kvällen.

Polisen tror att mördaren satt i baksätet på en bil vilket tyder på att det finns minst två personer som vet vem som sköt. Fallet togs upp i Lektyr 1985 nr 29 under deras ”sommar-serie” om olösta mord. Enligt flashback tråden om fallet så är det fortfarande olöst.

kpistlennart1kpistlennart2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: