Video shack världens största videoaffär 1981

Gamla herrtidningar är en guldgruva för oss som gillar videoboomen på tidiga 80-talet. Mängder av små artiklar som var för sig är en viktig pusselbit av det stora videopusslet. Jag kommer posta allt från dessa som är av minsta intresse här. Redan imorgon (söndag) så kommer en till artikel om ett kultbolag som gav ut ”naturfilm”…

I Lektyr nr 32 1981 så besöker journalisten Else-Marie Lundin Video shack inc på Broadway i New York (USA). Enligt artikeln så är detta ”världens största videoaffär med 5000 titlar” 1981. Om det stämmer vet jag ej men affären verkar vara massiv och man ser stora mängder VHS, antagligen också betamax samt några CED bakom en disk. Lundin får en intressant intervju med ägaren Joe Burns men än bättre är de fantastiska bilderna. Här är det en stor fördel att klicka på bilderna för att få de högupplösta versionerna av bilderna.
Så låt oss för en liten stund sväva tillbaka till en tid av tjock-tvs, 20 kilos videoapparater och videobutiker. Mycket nöje.

(Tryck på bilderna för en högupplöst version att läsa)

Jag fann även en snygg bild på stället när jag sökte på duckduckgo som jag lägger upp här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: